De Modellen

Ytsje Rosier

Ytsje Rosier is actrice van beroep en performen is haar passie. Die passie van het performen vindt zij ook terug in het paaldansen. Paaldansles geven, optreden en meedoen aan paaldanscompetitie zijn haar ding. In al deze dingen is eigenheid een rode draad voor haar. Ze zegt: “Authenticiteit maakt een act spannend.

Lees meer...

Perfectie bestaat niet en vindt ik zelfs saai. Als je iemand een beetje ziet vechten voor een bepaalde move of een risico ziet nemen en het lukt, dan is dat ontroerend. Een truc is maar een truc, maar als je een stukje van de persoonlijkheid van de persoon kan zien die het uitvoert dan pas verteld de beweging je iets. Jezelf een beetje pushen kan geen kwaad, maar vaak raakt het plezier op de achtergrond omdat iets MOET lukken.” Haar motto: “The way you dance, is you, and there is only one you, embrace it. You’re lucky enough to be different, never change.

Diane van de Vorle

Diane van de Vorle is 31 jaar en ze is op haar 26e begonnen met paaldansen. Al snel werd duidelijk, dat paaldansen verslavend werkt en ze is nog lang niet van plan om ervan af te kicken. Wat ze leuk vindt aan het paaldansen, is dat je er je eigen stijl in kwijt kunt.

Lees meer...

“Je hoeft niet extreem lening of een wereldkampioen paaldansen te zijn, om complexe trucks te kunnen. Wel moet je de nodige portie lef en wilskracht hebben. Elke keer als ik een nieuwe trick doe, krijg je een heerlijk gevoel. Kortom, met paaldansen raak je nooit uitgeleerd en blijf je jezelf steeds verrassen met hoe sterk je bent.”

Ze heeft aan enkele wedstrijden meegedaan en vond dat erg leuk. Momenteel is zij druk met haar eigen paaldansstudio en richt zij zich op het lesgeven in paaldansen en het delen van haar passie met andere paaldansverslaafden. “Iedereen kan paaldansen, als je er maar plezier in hebt.”

Phiranan Waldhober

Al van jongs af aan heeft zij een liefde voor dans en muziek gehad. Na haar eerste bevalling zocht ze een nieuwe uitdaging en die vond ze in het paaldansen. Al vanaf de eerst les was ze verliefd op de uitdaging die paaldansen met zich meebrengt.

Lees meer...

De combinatie van kracht, sierlijkheid en lenigheid trok haar heel erg aan en ze ontdekte dat het paaldansen ook elegant en verfijnd kan zijn. Ze ging zich er heel vrouwelijk door voelen en kreeg meer zelfvertrouwen erdoor, dat door de zwangerschappen redelijk was aangetast. Een probleem waar veel vrouwen zich mee kunnen identificeren. Na 3 jaar is paaldansen nog steeds aan uitdaging voor haar en ze is dan ook nog lang niet van plan om ermee te stoppen. “Keep calm and keep getting stronger .”